Kvarnbyns Handpappersbruks policy för hantering av personuppgifter, 2018-10-10

Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, adress, telefonnummer, epostadress, medlemskapstyp och medlemskapsår samt datum för insättningar. Vid vissa aktiviteter behandlar vi även information om ålder.  Syftet med en sådan behandling är för att kunna dela information om våra aktiviteter, kontrollera rabatter, planera kurser och redovisa verksamheten. 

Vi har fått dina uppgifter från dig själv eller den som betalde ditt medlemskap/kursanmälning. Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom föreningen. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är samtycke. Dina uppgifter kommer att sparas så länge du har intresse i vår verksamhet. Som medlem tillsätts din mailadress till vår utskickslista. Medlemslistor gallras efter tre år, dock uppdateras utskickslistor löpande och mailadresser står kvar tills mottagaren mailar att de inte vill få utskick längre.

De personuppgifter vi behandlar om dig delas med styrelsen och, när relevant, med kursledare. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med en tredje part, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag. Däremot kommer vi aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU.

Personuppgiftsansvarig är Kvarnbyns Handpappersbruk, Norra Forsåkersgatan 4, 431 34 Mölndal, organisationsnummer 852 000-8338. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på info@kvarnbynshandpapper.org. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Cookies policy

För att ge dig som besökare en så bra upplevelse som möjligt av www.kvarnbynshandpapper.org använder vi cookies, kakor. Cookies används för att vi ska kunna se de val du tidigare gjort på webbplatsen och för att vi ska kunna förbättra webbplatsen för dig som besöker den. Här får du veta hur Kvarnbyns Handpappersbruk använder cookies och på vilket sätt du kan välja bort dem.

Väljer du att inte stänga av cookies i din webbläsare och fortsätter använda Kvarnbyns Handpappersbruks webbplats samtycker du till vår användning av cookies i enlighet med denna cookiepolicy och hur vi behandlar dina personuppgifter. När som helst kan du vägra att tillåta cookies genom att ändra ditt val och justera i din webbläsares inställningar. Väljer du att inaktivera cookies kan det innebära att vissa funktioner på webbplatsen inte kommer att fungera. Kvarnbyns Handpappersbruk använder så få cookies som möjligt på webbplatsen.

Vad är en cookie och vad används de till?

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker lagrar på din mobila enhet eller dator. Alla webbplatser kan skicka cookies till din webbläsare om dina inställningar i webbläsaren tillåter det. Cookies är mycket vanligt förekommande på internet.

Du kan samtycka till användningen av cookies till exempel genom din webbläsares inställningar, men du kan även i webbläsarens inställningar vägra tillåta cookies.

Två typer av cookies – permanenta och temporära/ sessionscookies

Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära/ sessionscookies.

Permanenta cookies lagras som en fil under en längre period för att kunna anpassa webbplatsen efter dina önskemål, val och intressen. De stannar på din mobila enhet och dator tills det att du manuellt väljer att ta bort dem. Dessa används till exempel när det finns något som är nytt sedan du senast besökte webbplatsen.

Sessionscookies är tillfälligt placerade på din mobila enhet eller dator när du besöker webbplatsen. De försvinner när du stänger ner sidan och sparas alltså inte permanent.

De flesta webbplatser använder cookies för att förbättra användbarheten och upplevelsen för dig som besökare.

En cookie-fil är en så kallad passiv fil och kan inte sprida skadliga program eller datavirus på din mobila enhet eller dator.

Så tar du bort cookies

Du kan vägra tillåta cookies genom att gå in i din webbläsares inställning och radera cookies från din hårddisk. Det går även att ställa in webbläsaren så att den meddelar dig när den tar emot en cookie. Då har du möjlighet att acceptera eller avvisa cookien. 

Väljer du att inte tillåta cookies kan det medföra att vissa av funktionerna på Kvarnbyns handpappersbruks webbplats inte fungerar på samma sätt som om du skulle accepterat dem.

Så använder Kvarnbynshandpapper.org cookies

Kvarnbyns handpappersbruk använder endast cookies när det är nödvändigt. Vi använder cookies bland annat om du anmäler dig till något av våra events, registrerar dig till vårt nyhetsbrev, söker ett jobb eller för att föra statistik över vår webbplats.

Kvarnbyns handpappersbruk använder tredjepartcookies i form av exempelvis Google Analytics som är ett statistikverktyg för att utvärdera användarbeteenden. Det gör vi för att optimera användarupplevelsen och föra statistik på webbplatsen.

Samtycker du till vår cookiepolicy, börjar vi också registrera uppgifter om dig. Men ingen cookie sätts förrän du aktiverat en viss funktion, exempelvis om du anmäler dig till ett av våra event.

Exempel på cookies som Kvarnbynshandpapper.org använder

Google Analytics

Används som webbstatistikverktyg för att samla in information om hur besökarna använder vår webbplats. Data som samlas in via Google Analytics används för att bättre förstå våra besökare och hur de använder webbplatsen. Det som lagras är information om antal besökare på webbplatsen, var besökaren kommer ifrån och vilka sidor som besökts.

Hotjar

Används för analys av besökarflöden och för formulär för användarfeedback. Informationen hjälper oss att se vilket innehåll som är intressant för besökaren.

Samtycke till cookies och vidare frågor

Tillåter du cookies samtycker du i enlighet med denna cookiepolicy till Kvarnbyns handpappersbruks användning av cookies.

Har du frågor kring vår cookiepolicy är du välkommen att kontakta oss.